Route naar meer regie op je loopbaan  

De coronaperiode heeft niet alleen mentale en fysieke gevolgen, het maakt ook duidelijk welke impact het heeft op sectoren en beroepen. Banen die (tijdelijk) verdwijnen of waar een tekort aan is en nieuwe functies die ontstaan.

Deze en andere maatschappelijke veranderingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt, dwingen ons om mee te bewegen. De baan voor het leven bestaat niet meer. Het is belangrijk om proactief bezig te zijn met je talenten en mogelijkheden voor de toekomst. Stel jezelf eens de volgende vragen. Ben ik voldoende voorbereid op veranderende situaties? Hou ik regie op mijn eigen loopbaan? Celia van der Heiden legt uit wat loopbaancoaching kan betekenen.

Meerwaarde van loopbaancoaching
“De aanleiding voor een loopbaantraject kan vanuit jezelf komen of vanuit de organisatie. Het kan gaan om een ontwikkelingsgerichte vraag; wat zijn je talenten en welke volgende stap past hierbij? Of vanwege een dreigend verlies van je baan waardoor je je moet heroriënteren. Of omdat je met minder energie naar je werk gaat en niet goed weet hoe dit te doorbreken. In alle gevallen kun je terecht bij een loopbaancoach. Nadat jouw loopbaanvraag helder is, gaan we samen op zoek naar wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je daar komt. Het resultaat van deze gesprekken is veelal meer zelfinzicht en zelfvertrouwen. Je weet beter wat je wilt, je zoekt gerichter naar een passende (interne) functie of gaat beter voorbereid het gesprek in met je werkgever. In de praktijk blijkt dat je proactiever aan de slag gaat met je eigen ontwikkeling en meer regie houdt op je loopbaan, zodat je sterker en met plezier je huidige of nieuwe functie vervult.

Loopbaancoaching is geschikt voor iedereen. Van starter tot ervaren professional, ongeacht het opleidingsniveau. Veel cao’s bieden tegenwoordig de mogelijkheid om met een loopbaancoach in gesprek te gaan. Maak hier gebruik van. Voor zowel grote als kleine organisaties is het inzetten van een loopbaancoach een win-win situatie. Een medewerker die zijn talenten beter kent en benut, daardoor met plezier het werk vervult, is beter in staat mee te bewegen met de toekomstige eisen die de werkomgeving vraagt.”

Beroepsregister Noloc
Register Loopbaanprofessionals (RL) die dit keurmerk voeren zijn opgenomen in het beroepsregister van de Noloc, waar ik ook lid van ben. Deze beroepsvereniging eist onder andere dat de loopbaanprofessional beschikt over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van mensgerichte vakken, loopbanen, arbeidsmarkt en opleidingen.  

Gratis intakegesprek
Wil je meer regie op je loopbaan? Dan is een gratis intakegesprek altijd mogelijk. Voor meer informatie over mijn aanpak kun je kijken op mijn website www.ab-loopbaancoaching.nl

Ontwerp en Realisatie impulsontwerpt.nl  |  Privacyverklaring